Chernobylite обещава сталкерски преживявания

От
В. Рашковски
на
8/2/2019

The Farm 51, студиото отговорно за прилични заглавия като World War 3 и Get Even, вдигнаха завесата от най-новия им проект — Chernobylite, смесица между научна фантастика, битка за оцеляване и чистокръвни ужаси. В случай, че заглавието не ви светва лампичката веднага, става въпрос за еднопосочна екскурзия до Забранената Зона на Чернобил, 30 години след събитията довели до нейното създаване. Ако сте играли един от култовите класики на миналото поколение шуутъри, Stalker, знаете точно за какво ще става въпрос.


Подобно на споменатото заглавие, Chernobylite обещава да потопи играчите в свободно изследване на “красивото, но ужасяващо точно” претворяване на Зоната. Разбира се, тя е населена от сталкери (дам, и тук им викат така), с които можете да си сътрудничите, но не и да им имате доверие. Ще се сблъскате с необясними и опасни създания — ала наместо очакваните мутанти, тук имаме пришълци от алтернативна реалност. Както подобава на обстановката, ще трябва да се грижим за собственото си оцеляване, докато разплитаме свръхестествения сюжет сред призрачния град.

Ако трябва да съм ранен съдник, то съм по-скоро оптимистично настроен за проекта; The Farm 51 имат солиден потенциал. По думите на разработчиците именно частта от екипа, отговорна за добре приетия психо-трилър Get Even, е поела и Chernobylite; по-ранните заглавия на студиото пък включват Necrovision и Painkiller: Hell and Damnation, чиито несъвършенства не могат да прикрият оригиналността и таланта на авторите във FPS жанра.

За момента нямаме конкретна дата на излизане на Chernobylite, но Steam страницата посочва ‘есента на 2019’.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!