Вещерският Thronebreaker демонстрира геймплей

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Любимата картопляскалка на Гералт от Ривия - Gwent - съвсем скоро ще получи своята обогатена със сюжет и ролеви избори сингълплейър кампания, наречена Thronebreaker: The Witcher Tales. Вчера CD Projekt Red пуснаха 37-минутен чист отрязък геймплей от RPG/card game хибрида, който демонстрира главните действащи лица, базовият геймплей и начина, по който Gwent е вплетен в действието наместо битки.


Макар да се развива във същата вселена като основната Witcher поредица, Thronebreaker ни пренася от калните ботуши на добрия стар Вещер в царствените одежди на кралица Мийв, своенравен монарх изправен пред неумолимата инвазия на Нилфгард. Това превръща принципно абстрактните Гуент сблъсъци в съвсем реални такива, в които две армии се вплитат в решаващи териториални битки. Вдъхната е нова доза живот в анимациите на картите, и техните раздвижени герои, ярки ефекти и смайващо детайлни фонове правят много за усещането на истинска битка, вместо войнствен пасианс.

Черешката на тортата в геймплей демонстрацията е бос битката с Мантикора - представена на две линии с по три карти във всяка, въплъщаващи различните части на туловището на звяра, всяко със свои собствени умения и статистики. Сблъсъкът подлага на изпитание уменията ви в оцеляването, докато търсите слаба точка от която да се възползва Сър Ейк от Денселе - убиец на чудовища, познайник от книжната поредица. Стискам палци да има още от тези уникални по формат битки - изглеждат много зрелищно, и лично аз не съм ги срещал в друга компютърна игра с карти!

Thronebreaker: The Witcher Tales излиза на 23 октомври ексклузивно в GOG, на цена от 25 евро.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!