Boneworks е най-бързо продаваната VR игра

От
Б. Белев
на
1/1/2020

За само седмица дългоочакваната Boneworks продаде 100 000 копия и счупи всички рекорди от предишните претенденти в категорията. В миналото титлата бе държана от I Expect You To Die, когато играта се появи на всички платформи и то след една цяла година. По-късно Beat Saber успя да грабне горепосоченото количество геймъри за месец след излизането от early access и то на само един хедсет.

Дългосрочната разработка на Boneworks изигра приятна роля в иначе слабия маркетинг на заглавието. Благодарение на десетки демонстрации, геймплей видеа и появи под една или друга форма в медиите, VR игричката си спечели репутацията на най-професионално създаденото поле за виртуална изява за геймъри. Авторите са подсигурили играчите да могат да правят стотици добре премерени действия директно свързани с виртуалната среда и транслирани както никога досега, като например ползването на оръжия, презареждането им и дори хвърлянето им по врагове, отваряне на контейнери, контакт с противници, физиката на интеракция с обекти и още редица фийчъри, с които повечето VR заглавия продължават да се препъват.

Boneworks е налична в Steam от съвсем скоро и се радва на добри ревюта, като обещава и дългосрочна инвестиция в разработката на нови фийчъри и оправянето на стари проблеми. Определено e игра, която всеки VR фен трябва да притежава. Поне докато не оставим пистолета, за да вдигнем отново железния лост след няколко месеца.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!