Platinum разкриха футуристичния екшън Astral Chain

От
В. Рашковски
на
14/2/2019

В рамките на поредната от регулярните си “директни” презентации, Nintendo разкриха Astral Chain — новата футуристична екшън-тупалка на майсторите в бомбастичната ниша Platinum Games. Играта е ексклузивна за Nintendo Switch и каца на портативната конзола на 30 август.


Разработката на Astral Chain е ръководена от Takahisa Taura, ветеранът гейм дизайнер на Nier: Automata, а Hideo Kamiya от Platinum заема ролята на съветник. Играта се върти около футуристичен полицейски спец-отряд и тяхното “хуманоидно супер оръжие”, познато като Легиона; тяхната задача е да опазят родния си мегаполис от мистериозна заплаха.


Можете да вкусите малко от Astral Chain и неговата платинена бленда от приключенстване и високооктанови битки в дебютния трейлър по-горе. Голямо впечатление прави и дизайнът на героите, дело на мангаката Masakazu Katsura (Zetman, Video Girl Ai, Wingman).


Все още нямаме много детайли за геймплея на Astral Chain — кооперативна ли е играта с очевидните двама главни герои, има ли акцент върху комбо системата като в предни Platinum-ски игри, и прочее — но съм сигурен, че в оставащото време до дебютната дата 30 август ще разберем всички сочни подробности.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!