Безплатно: Slime Rancher

От
В. Рашковски
на
8/3/2019

Ако сте в настроение за нещо безплатно… Шегувам се, всеки е в настроение за нещо безплатно. За пореден път безплатното идва от Epic Store, и както се очертава традицията при тях — пак е яко. Говорим за Slime Rancher, която е безплатна от днес до 21 март.


Slime Rancher е равни части очарователно и странно преживяване, което условно можем да приобщим към жанра на фермерските изживявания. Само че от първо лице. И е на извънземна планета. И вместо зеленчуци берете сладурести желирани създания. И тях после ги кръстосвате в нови сладурести желирани създания. Честит нов фетиш.


Имате и други фермерски занимания, разбира се — отглеждате фураж за храна на вашите желирани любимци, разширявате техните домове (за да растат волни и щастливи) и изследвате дивите околности на извънземният ви дом. Именно в пущинака намирате както съкровища и ресурси, така и нови желирани породи. Ако всичко това ви звучи като лош LSD сън, то трейлърът по-горе би трябвало да изчисти неяснотите.


Следващата безплатна игра през март (след двуседмичния гастрол на Slime Rancher) ще бъде адвенчър: окултната тийн история Oxenfree на Night School Studio.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!