Скандал с наркотици спира новата Yakuza игра

От
С. Чавдаров
на
16/3/2019

SEGA обяви вчера, че спира продажбите на Judgment – най-новия им екшън-адвенчър и спин-оф на поредицата Yakuza. Причината за това е, че Pierre Taki, който и визуално, и чрез гласа си изпълнява ролята на Kyohei Hamura в играта, бе арестуван по подозрение в употреба или притежание на наркотици. Това може и да не звучи като достатъчен повод да дръпнеш играта си от рафтовете по магазините, но в Япония е често срещано явление в развлекателния бизнес.


Според източника на информацията - Mainichi News – 51-годишният Taki е признал за употребата на малко количество кокаин и в момента полицията извършва проверка по случая. Ако бъде осъден, актьорът може да излежава до 7 години в затвора за това престъпление.


На официалния си сайт издателите от SEGA обявяват: „Получихме информация относно арест и в момента проверяваме фактите. За момента изтегляме от продажба в Япония Judgment, като това важи както за физически, така и за дигитални копия.“ Компанията също така заяви и че няма да промотира повече продукта онлайн. Официалният сайт на играта е вече недостъпен, а всички досегашни туитове свързани със заглавието са изтрити от акаунта на SEGA.


На този етап не се знае дали се планира възобновяване на продажбите в бъдеще, но ако съдим по формулировката на заявлението от SEGA, така изглежда.


Засега няма информация дали това ще се отрази на пускането на играта в продажба на запад, което е предвидено за 25 юни. В момента тя все още е достъпна в PlayStation Store в Хонг Конг и други региони на Азия.


SEGA има резервни опции на разположение, ако реши да върне Judgment в Япония. В наскоро излезлия ремастър на Yakuza 4, гласът и образът на полицая Tanimura бяха заменени, след като първоначалният актьор Hiroki Narimiya се оттегли от развлекателната индустрия, поради недоказани слухове, че и той обича да го вали снежеца. Не е изключено и в този случай да се появи пач, който заменя гласа и модела на героя Hamura, изпълняван от Taki.


Pierre Taki озвучава също и Олаф от Frozen и Kingdom Hearts III и е член на уважаваното синтпоп дуо Denki Groove. Предстои да разберем дали и тези проекти ще бъдат повлияни от случая.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!