Rage 2 излиза през май

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Няма причина да увесвате нос, дори когато светът се е превърнал в почти необитаем пъкъл от безспирно ултра-насилие!... Или поне така изглежда от новия трейлър на Rage 2. Освен че анонсира дебютната си дата — а именно, 14 май — играта получи и задължителната си страница за предварителна поръчка. Ала само в Bethesda магазина - мда, без Steam. Неизвестно докога (може би завинаги), но тенденцията за отдръпване от дигиталния пазар на Valve набира скорост.


Трейлърът ни даде потапя за пореден път в абсурдисткия, Лудия-Макс-плюс-бумеранг екшън на едно от по-неочакваните продължения в последно време. Новото видео носи солидна порция прашни пътища, неонови надписи и обилна карантия, точно както си му е редът.


Ентусиазмът за Rage 2 поутихна след посредственото представяне на другата чисто нова игра от студиото Avalanche, Just Cause 4. Да си припомним обаче, че Rage 2 се разработва в колаборация с id Software — а на тях е възложена именно екшън частта, като раздаването на оргазмично-удоволствени залпове от олово и тупаници е нещо, което това студио разбира адски добре (справка: последния Doom). Avalanche пък са отговорни за обикалянето из пост-апокалипсиса, като отворените светове винаги са им били силната част (справка: Mad Max играта, Just Cause като цяло).

Единственият проблем, който мога да откроя в иначе експлозивно-яркото бъдеще на играта е, че е притисната в сандвич между две сравнително сходни заглавия. От една страна, ще излезе едва два месеца след тематично сходната Far Cry: New Dawn - също толкова нецензурна и неоново-апокалиптична open world пуцалка. От друга, по-късно в 2019 очакваме и Doom Eternal, който ще предложи сходна, ако не и по-добра, кървава касапница. От изброението обаче само Rage 2 се приближава толкова истинно до естетиката на Лудия Макс, което е неоспорим плюс в тяхната кошница.

Очакваме Rage 2 на 14 май на стандартната цена от 60 евро.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!