Две нови World of Darkness игри дебютират на PDXCON

От
В. Рашковски
на
21/10/2019

Напоследък се нароиха толкова много World of Darkness проекти, че е трудно да ги проследим всичките. Само вампирското ‘подразделение’ на франчайза, Vampire: The Masquerade, има три игри в паралелна разработка. И макар най-очакваната от тях — Bloodlines 2 — да е отложена за късната 2020, визуалната новела Coteries of New York е все така предвидена за 2019, а новообявеното наративно RPG на Big Bad Wolf (които познаваме от епизодичната викторианска мистерия The Council) вече носи и име: Swansong.

"It will bleed!…", гласи енигматичният арт от проекта.


Играта ще представлява сингълплейър приключение, в което поемаме контрол върху един от трима вампири, всеки от които е част от различен клан на Камарила — организацията, която е отговорна за запазването на ‘вампирската тайна’.

“Лутайки се между преплетените им истории, играчът ще се сблъска с различните гледни точки на персонажите в стремежа си да разграничи истината измежду илюзиите. Обграден от конспирации, убийства и стремеж за надмощие, играчът трябва да защити своя клан, да разкрие истината и да спазва Маскарада — вампирският закон, който скрива съществуването на нощните създания от човечеството.”


Звучи супер, особено след обещаващия The Council. Swansong обаче ще излезе най-късно от всички обявени досега WoD игри, а именно — през 2021.


Още един World of Darkness проект беше споменат в рамките на тазгодишния PDXCON, изложението на издателите Paradox. Werewolf: The Apocalypse — Earthblood е action RPG на Cyanide SA, които най-скоро познавате от миналогодишната Call of Cthulhu игра. Все още не знаем кой знае колко за проекта, но поне имаме дебютен трейлър:


Трейлърът цели да предаде настроение отколкото да покаже геймплей, но показва (предполагаемия) протагонист — върколашки космат и корав рокер, който виждаме както в човешката, така и вълчата му форма. Виждаме и роботизираните врази, които ще громим в името на майката природа. Тежките китарни рифове в бекграунда принадлежат на метълкор бандата Of Mice & Men, което си е доста подходящ върколашки  саундтрак, трябва да призная.


Информацията, подобно на повечето други WoD проекти, е оскъдна — но очакваме играта през 2020, което ни дава достатъчно време да научим повече.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!