Вижте цял рунд от Resident Evil Project Resistance

От
В. Рашковски
на
29/9/2019

Capcom показаха геймплея на един цял рунд в мултиплейър-базирания страничен проект от Resident Evil вселената, наречен Project Resistance. 


Видеото показва сблъсъка от всички гледни точки: както на ‘оцеляващите’, така и ‘злодея’, който се опитва всячески да им вгорчи живота. Както си личи от записа, Project Resistance залага много на асиметричен, бърз и аркаден геймплей — в отчетлив разрез с класическите и най-скорошни RE заглавия.


Заради поделената си перспектива и тесните пространства, в които са пуснати играчите, видеото е сравнително трудно за проследяване. Тук там се мяркат дежурните немъртви, после мутирали песове, а за капак — талисмана на Заразното Зло, Mr. X. По мое мнение обаче, въпреки потенциала на концепцията, демонстрираният геймплей е прекалено накъсан, хаотичен, отрупан с архаични интерфейси и досадни включвания тип ‘глас зад кадър’, за да бъде достойна вариация на дъголетната зомби епопея. 


Capcom са изправени пред сизифовската задача да спечелят Resident Evil феновете за каузата на Project Resistance. Самите разработчици открито заявяват, че това е проект, който може да не стигне до излизане — ‘проектната’ част от името е напълно преднамерена. Играта ще има отворена бета между 4 и 7 октомври на PS4 и Xbox One, откликът от която ще реши бъдещето на експерименталното заглавие.


Ако вземем първоначалните реакции предвид, този лабораторен експеримент е на път да бъде зачеркнат като нежелана мутация.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!