Bethesda раздават класическите Fallout-и, ако имате 76

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Bethesda обявиха, че ще раздадат класическата колекция от Fallout игри за PC на всички играчи, които са се логнали в злополучната Fallout 76 през 2018 г.


“#ВеселиПразници! Всеки, който е влязъл в своето копие от #Fallout76 тази година, ще получи и Fallout Classic Collection за PC,” твърди техният туийт.


Т.нар. Fallout Classic Collection съдържа Fallout, Fallout 2 и Fallout Tactics. Офертата изтича в края на месеца (логично), а безплатните ключове ще бъдат раздадени в ранния януари. Макар класическата колекция да е предназначена за PC, логването през PS4 или XBox One копие също ще бъде зачетено.

Настъпиха смутни времена и за дългогодишните крале на RPG-тата в отворен свят Bethesda. Макар че Fallout 4 от 2015 даде индикация, че са поели по лош път, никой не можеше да предположи колко грешки ще допуснат с тазгодишния Fallout 76 — нетърпимо количество бъгове, крашващи сървъри, смехотворни недомислици в колекционерското издание, изтичане на потребителски данни и прочее.


Жестът с безплатните прадеди на поредицата е добре дошъл, но неизбежно идва с горчив послевкус — какъв е шансът сюжетно-ориентираните, изометрични класики да допаднат на сегмента геймъри, инвестирали време и внимание в изцяло мултиплейър сървайвъл/пуцалката Fallout 76? И не се е ли отдалечил пост-апокалиптичният символ прекалено много от корените си?


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!