Thronebreaker е ново заглавие във вселената The Witcher

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Изглежда приятните изненади от CD Projekt Red нямат свършване - след вчерашното демо на Cyberpunk 2077 от студиото обявиха, че дългоочакваната сингълплейър кампания на Gwent е прераснала в своя собствена, самостоятелна игра. Лишена от всякакви Gwent препратки, играта е кръстена Thronebreaker: The Witcher Tales и макар да е тясно обвързана към безплатната игра с карти от CDPR настояват, че тя е пълнокръвно, многочасово RPG. Като такова, то ще бъде продавано самостоятелно.


По време на конференцията CD Projekt Red наблягаха на това, че Thronebreaker е RPG на първо място, и игра с карти - на второ. Разработчиците твърдят, че ще предлага повече от тридесет часа сюжет с очакваните от Witcher поредицата морални избори, като битките биват заместени от любимата на Вещера гуент-занимавка.


Полското студио не отрича, че Thronebreaker е предназначено колкото за досегашните Gwent фенове, толкова и за феновете на основополагащата Witcher поредица, които търсят още истории в мрачният й, средновековен свят. Напомням, че Thronebreaker не е съвсем ново начинание за CDPR, но по всичко личи, че далеч е надраснало първоначалната си концепция. Тази нова посока в разработката безгласно задава неудобния въпрос “Има ли Gwent почва и бъдеще в състезателната картова ниша?” Ала поне имаме сигурността на качествено, самостоятелно преживяване в лицето на Thronebreaker, дори споменатото f2p competitive multiplayer заглавие да се разсъхне съвсем.


Все още нямаме дебютна дата за Thronebreaker, но играта вече може да се намери в GOG, плюс още няколко издайнически скрийншота за оформлението на това любопитно заглавие.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!