От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Стюарт Браун, познат по-добре с псевдонима си ‘Ahoy’, продуцира едни от най-добрите документални видеа в YouTube — и това дори не е мнение, а факт. Всеки, който е гледал предните му видеа за Monkey Island, Quake или DOOM, може да го потвърди. Последното му видео обаче е посветено на хардуера, и по-конкретно: на турбулентната история на Amiga, един от новаторските експерименти в зародишните години на индустрията за персонални компютри.


Макар да е напредничава технология към момента на излизането си през 1985, Amiga линията на Commodore — а и компанията като цяло — загиват в рамките на десетилетие. Въпреки това, машината се изправя достойно срещу другите пионери в компютъризирането на домовете, IBM и Macintosh, и донася редица ключови иновации както в PC-тата като цяло, така и в любимия ни гейминг. За триумфите и паденията на този любопитен експеримент обаче оставям да ви разкаже самият Ahoy. Приятно гледане!


Бонус: чисто новата плейлиста с музиката на Hades, подбраното от мен Съботно Инди.


В рубриката Неделно Кафе ви споделям нещо забавно, разтоварващо и - разбира се - неподправено геймърско. Формата може да варира - видео, музика или галерия - но насладата за душата е свързващото звено. В рубриката винаги ще намерите нещо подходящо за релаксирана консумация на чаша топло следобедно кафе (или друга напитка по избор) в неделен следобед.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!