Пренасяме Monster Hunter в джоба ни

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Очарователната мобилна Monster Hunter преработка на Capcom - Monster Hunter Stories - е вече налична за Android и iOS устройства.

Monster Hunter Stories първоначално излезе за 3DS през 2016, и прекрои дългогодишната зверо-бойна формула на поредицата със свеж, ‘походово RPG’ подход. Феновете бяха приятно изненадани, че под привидно детския външен вид играта предлага прилично дълбок геймплей от класическо куестване, изработка на предмети, Покемон-подобно колекциониране на чудовища, и учудващо прилепчива бойна система.


Тази дълбочина е пренесена успешно и на мобилния екран и ако прекарвате прилична част от деня около телефона си, изглежда си заслужава инвестицията. Stories щипва най-сладките подправки от конзолната поредица: щателното събиране на материали, куестване, комбиниране на съставки и предмети, а също и хумора и приятелския дух, който струи от MonHun заглавията. Не са пропуснати дори амбициозни елементи като сравнително широчка карта, различни екосистеми и местни зверове за набучване на шиш.

Играта предлага и мултиплейър, в който да развиете сладки мини-версии на иконичните чудовища на Monster Hunter - които после яздите из света, хнггххх. Арт стилът може да не е за всеки, но понякога не е лошо да превъзмогнем свръх-сериозния хардкор геймър в себе си, поне що се отнася до игрите на телефон.



Capcom предлагат две версии на Monster Hunter Stories в мобилното пазарище. Има безплатна демо версия, кръстена The Adventure Begins, и цялата игра на премиум цена от 20 долара. (Макар да изглежда солено за мобилна игра, предпочитам този подход за смислено, пълнокръвно заглавие, вместо да ме цакат с микротранзакции.) Ако започнете безплатната версия и ви хареса, можете да вкарате сейва си в цялата игра.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!