Man of Medan продължава духа на Until Dawn

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Supermassive Games, които познавате от ексклузивния за PS4 почти-филмов хорър Until Dawn, обявиха плановете си за The Dark Pictures - поредица от хорър игри в сходен, силно кинематографичен жанр. За да не останат голословни, те пуснаха и трейлър за първата част, Man of Medan:

 

Man of Medan съсредоточава сюжета върху четирима американски туристи, които се впускат в авантюристично търсене на мистериозно потънал кораб от Втората световна война. (Никой от тия хора ли не е гледал хоръри? Не знаят ли как свършват такива неща?!) “Ала по пътя ги застига буря, и тяхното пътешествие скоро се превръща в нещо много по-зловещо,” загатват Bandai Namco. “Кой ще живее? И кой ще умре?” Сложете тук звук от зъл смях.

Bandai Namco казват още, че ще поемем управлението над пет различни персонажа в течение на историята, подобно на похвата в Until Dawn. Също подобно на предната игра разклоненията в сюжета, силно различните избори и множеството краища на играта ще дадат причина за преиграване.

“Вълнуваме се да обявим Антологията Dark Pictures, и първата й игра - Man of Medan,” споделя Supermassive CEO-то Pete Samuels. “Всяка игра ще е самостоятелна и ще ни даде шанс да създадем уникално хорър преживяване всеки път, с нови истории, герои и места на действие.”Hervé Hoerdt, маркетингов вицепрезидент на Bandai Namco Europe добавя: “Освен да ви забавляваме, целим и да иновираме като компания. The Dark Pictures е първият пример за хорър антология в света на видеоигрите, приближавайки гейминга до стила на телевизионните поредици, в който феновете получават редовни, самостоятелни истории. Това е дързък нов модел, но вярваме, че феновете на хоръра ще го оценят.”

Предвид че страховитите истории са най-ефективни, когато са стегнати и консумирани с мярка, съм склонен да се съглася с маркетинговите костюмари в случая. Ала има много още работа да се върши, докато играта достигне Until Dawn като преживяване - поне ако съдя по вдървения и не особено интерактивен 9-минутен геймплей трейлър:

 

Първата част от The Dark Pictures поредицата, Man of Medan, се очаква през 2019.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!