KFC правят игра, в която сваляте Colonel Sanders

От
В. Рашковски
на
11/9/2019

Оставете аниме девойките и захаросаните им гласчета: KFC правят своя визуална новела, и тя носи гръмкото име I Love You, Colonel Sanders! A Finger Lickin' Good Dating Simulator. Страницата ѝ в Steam я обявява за “най-вкусния симулатор на свалки, съществувал някога,” а вашата цел е да “спечелите сърцето на най-известния продавач на пилешко.”


Влизате в ролята на прохождаща в кулинарията дебютантка, която явно е хвърлила око на полковник Сандърс. Докато приготвяте (предполагаемо) преобладаващо пилешки рецепти, ще правите и “променящи живота решения, които ще повлияят на шансовете ви за приятелство и любов”. 


Освен Сандърс, ще се сблъскате и с други колоритни персонажи, включително чаровно кученце, а самата игра предлага неустоим списък от “съставки” в рецептата си: 9 чаровни герои, няколко часа геймплей, възможността да сте гадже с Colonel Sanders, таен край (шшт!), тайни рецепти (шшшшт!), готварски битки, битки битки, както и възможността да получите (измислена) кулинарна диплома. Играта впрочем е официално създадена от KFC, и те държат да го знаете.


Не мога да не похваля тази отлична проява на чувство за хумор и усещане за маркетинг, преплетени в едно. Засега разработчиците Psyop и спонсорите им от KFC не са обявили дата на излизане, но имаме “очаквайте скоро за PC” като някакъв ориентир.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!