Battle Royale в Call of Duty е безплатен този уикенд

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Бетата на Blackout, battle royale режима на Call of Duty: Black Ops 4, започна тази седмица. Ранният достъп за PS4 играчите, които се пукат безразборно от понеделник, си беше достоен за завист - но дойде време и на PC играчите да сложат клавиатури върху, според мнозина, първия ААА опит в жанра. Кога обаче можем да надигнем мерници с мишка в ръка?


Има две начални дати на Blackout PC бетата, в зависимост дали сте поръчали играта предварително или не. Ако сте, получавате един цял ден ранен достъп - започвате игра на 14 септември, 20:00 ч. българско време. Тогава в играта скачат и XBox One потребителите.


Ако не сте поръчали предварително, ще трябва да изчакате до събота, 15 септември, в същия уречен час. За да изтеглите играта, ще трябва да влезете в Battle.Net, тъй като Black Ops 4 ще бъде първата Call of Duty игра, разпространявана в отскоро комбинирания Blizzard + Activision launcher. Ако подобно на мен предпочитате първо да опипате почвата, преди да си хвърлите портфейла в нея, то ще ви зарадвам с новината, че за PC бетата не е необходимо да давате и лев. Патакламата приключва на 17 септември, понеделник, в 20:00.


Покрай очите ни вече се извъртя примамливо бомбастичния трейлър на COD battle royale режима, а впечатленията на PS потребителите до момента са крайно, дори втрещяващо положителни. Дали Blackout ще даде нов живот на свръхуспешната, но облегната върху стари лаври и застаряващи механики Call of Duty поредица? Дали Black Ops 4 ще намери златната среда между реализма на PUBG и комиксовата Fortnite, плюс полирано ААА изживяване? И доколко това ще бръкне в кацата на сегашните battle royale царе, и тази на вечния претендент Battlefield?


Въпросите са много, но ми се струва, че до края на годината ще се изяснят доста неща за горещия battle royale картоф. Самият Call of Duty: Black Ops 4 излиза на 12 октомври, на стандартната високобюджетна цена от 60 евро.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!