Разкрито е продължението на Hyper Light Drifter

От
С. Чавдаров
на
16/3/2019

Инди разработчикът Heart Machine обяви Solar Ash Kingdom  - дългоочакваното продължение на превъзходното им action-RPG  Hyper Light Drifter.


Дишайте обаче – става дума по-скоро за tease с цел да се знае, че се работи по въпросния проект, а детайлите относно него са оскъдни до такава степен, че Heart Machine дори все още не поясняват в какви жанрови рамки се побира заглавието им.


Това, с което разполагаме е разкошен трейлър, излагащ настроението, към което се целят творците в новото си произведение. Светът, изобразен в него, заменя изпипания пиксел арт на Hyper Light Drifter с минималистична естетика, която е не по-малко впечатляваща, въпреки завоя към пълнокръвно 3D. Няма гаранция, че изобразената в клипа обстановка е директно извадена от или дори показателна за финалния продукт, но определено това е впечатлението, с което оставаме.


Трейлърът започва с няколко кадъра, внушаващи спокойствие, нарушени от пристигането на поразителен нов герой, който, спускайки се по облаците на своите кънки и измагьосвайки в ръцете си оръжие, от което ще се зачудите защо изведнъж се сетихте за Raziel от Legacy of Kain, се хвърля към огромно създание, което пък от своя страна напомня леко за The Elder God от споменатата вампирска трагедия, и от чудене вече сте преминали към инсталиране. Тази сцена загатва промяна на темпото към по-енергично, но без усет за натрапчивост, благодарение на отличния нюх за налагане на правилното настроение, което Heart Machine продължават да демонстрират.


Това е всичко известно засега. Няма инфо относно пусковата дата на Solar Ash Kingdom, а единствената загатната потенциална платформа е PC и то само защото Epic са се уредили логото на новосформираното им онлайн дюкянче да е последното, което виждаме в трейлъра на играта. Сега - дали това означава само нова доза маймунджилъци тип „екслузивитет за PC, ама за малко“ на този етап е неясно, но нека имаме предвид, че издаделят Annapurna Interactive вече веднъж заложи на натрапчива Еpic Store ексклузивност с мрачното си action-RPG Ashen.


Според Alеx Preston, който е начело на Heart Machine, студиото постепенно ще разкрива все повече информация относно играта си и процеса на създаването ѝ в техния блог.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!