Бивш шеф на Xbox преминава в Blizzard

От
В. Рашковски
на
25/10/2019

Mike Ybarra, бивш изпълнителен директор на Xbox, който обяви напускането си на Microsoft по-рано този месец след 20 години в компанията разкри, че съвсем скоро ще се присъедини към Blizzard Entertainment като изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър.


Ybarra, който доскоро изпълняваше длъжността корпоративен вицепрезидент на Microsoft-ската гейм дивизия за Xbox и PC, разкри новата си длъжност в Twitter днес — потвърждавайки, че службата му в Blizzard започва на 4 ноември. Ветеранът в индустрията е бил част от поредици като Gears of War, Age of Empires и Sunset Overdrive, а откъм техническата част беше основател на програми като Xbox Live, Xbox Game Pass и Mixer.


Ybarra се присъединява в смутен за Blizzard момент, между широко критикувания миналогодишен BlizzCon, през корпоративни преструктурирания, напускания и съкращения, до тазгодишния скандал с цензурата на про-Хонконг позицията на Hearthstone професионалистът Chung “Blitzchung” Ng Wai.


Макар официално да встъпва в длъжност директно след BlizzCon 2019, Ybarra вече е потвърдил присъствието си на събитието и не скри ентусиазма си за новата позиция: “Ще работим с цялата си енергия, за да поднесем на геймърите страхотно съдържание и преживявания. Нямам търпение да съм част от този екип.”

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!