Reggie се пенсионира

От
В. Рашковски
на
22/2/2019

Не знам дали го усещате, но навлизаме в гейминг епоха, в която стария гард — хората, които изградиха тази индустрия от нищото — започват да се оттеглят от нея един по един. И малко неща изострят това усещане толкова, колкото оттеглянето на обичана и уважавана фигура, каквато е Reggie Fils-Aime — дългогодишният президент на американската дивизия на Nintendo. Култовият симпатяга с готовото тяло се пенсионира от поста си на 15 април, и ще бъде заменен от Doug Bowser. И не, това не е шегичка. Наистина фамилията му е ‘Баузър’.

“Нинтендо имат част от сърцето ми завинаги,” споделя Fils-Aime в изявлението си. “Част, която е изпълнена с благодарност — за невероятно талантливите хора, с които работих, за възможността да представлявам този прекрасен бранд и най-вече, да се почувствам като част от най-позитивното и дълготрайно общество от геймъри на света. Оттеглям се в добро здраве и с усмивка, и това не е ‘край на играта’ за мен, а ‘ново ниво’ с повече време за съпругата ми, семейството и приятелите ми.”



Трудно е да си представим по-Реджи изказване от горното, и е прекрасен повод да си спомним защо го е толкова обичан от феновете. “От дъното на душата си, благодаря ви отново за всичко,” завършва той.

“В и извън компанията, Reggie е познат като изключителен лидер,” добавя президентът на Nintendo Shuntaro Furukawa. “Благодарни сме, че той оставя бизнеса в добра форма и инерция в правилната посока. И макар че ще ни липсва и му желаем най-доброто в пенсионирането му сме доволни, че имаме способен наследник, който да влезе в ролята. Doug Bowser и останалата част от екипа ще  осигурят неусетната промяна и запазването на курса на Нинтендо.”

Бъди все така усмихнат и ведър пичага, Реджи. Заслужи си почивката.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!