Paradox загатват World of Darkness игра с ARG

От
В. Рашковски
на
10/2/2019

Ако на пръв поглед dating app с името “Tender” ви изглежда като китайско менте в най-добрите традиции на Адибас, то запазените ѝ права от Paradox Interactive и възможността да влезете в нея с Paradox акаунт би трябвало да ви позамислят малко. Когато влезете в апп-чето и се съгласите с периодичните писма, то ви нахвърля шепа въпроси; започват с безобидни теми, като как бихте се описали в емоционалния спектър, но нещата скоро завиват в смущаваща и много кървава посока. Такава, каквато често носи вампирски зъби.


Та, време е за теории! White Wolf са издателите на прочутата настолна ролева поредица Vampire: The Masquerade. Vampire: The Masquerade Bloodlines е едно от най-обичаните и култови ролеви класики на западните RPG-та, и нейно продължение не сме виждали от… абе, 15 години си станаха. И макар White Wolf Publishing все още да държат правата върху ролевата вселена World of Darkness — част от която е именно Vampire — те я менажираха достатъчно зле, че практически юздите да бъдат в ръцете на откупилите ги издатели. Кои са те? Споменатите Paradox Interactive.


В период на подем на Dungeons & Dragons в поп-културния небосклон и набиращи скорост гейм интерпретации на ролеви вселени — Shadowrun, Pathfinder, да не говорим за Cyberpunk — времето изглежда назряло за нова World of Darkness видео игра. Ако съдим по този ARG тийзър с Tender, истински отговор ще имаме в следващите шест до осем седмици. Нека спекулациите започнат сега!

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!