Изтече разработката на Mortal Kombat XI

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Преди няколко дни, озвучителят Lalo Garza използва Twitter за да излее гнева си - но каза повече, отколкото трябваше. Garza е популярен мексикански актьор за дублирането на английска медия за испаноговорящия пазар, и е често наеман за видеоигри. Изглежда миналата седмица е загубил роля, и сипейки гневни постове по въпроса, май издаде едно-две неща в повече.


Туитът на Garza гласи следното: “Е, мога да потвърдя, че ‘професионалистите’ в Pink Noise Studios решиха да махнат моите герои от #MortalKombatXI. Тъжно е, че в жаждата си за повече пари компанията прави решения, които афектират и вас, потребителите. Сбогом, Kung Lao и Reptile.”


Garza побърза да уточни, че “не знаел” дали проектът е Mortal Kombat XI, тъй като можел да бъде “MKXI, MK10.5, MKXYZ или каквото там беше.” Просто знаел, че тези герои няма да бъдат озвучени от него в какъвто нов Mortal Kombat проект се готви, ако съществувал такъв изобщо. Иначе казано, пичът слага след дъжд качулка.



Макар да нямаше кой знае какви слухове за Mortal Kombat XI, заглавието е някак… очаквано. Netherrealm Studios спазват сравнително редовен цикъл на fighting игри, редувайки Injustice с Mortal Kombat вече четири игри поред. Теоретично, това позиционира Mortal Kombat XI през април 2019 - две години след Injustice 2.


Освен що-годе редовното разписание на тези игри, улика откриваме и в любопитния метод на Warner Bros E3 продажбите. През 2016, когато всички очакваха, че WB са готови да анонсират продължението на Shadow of Mordor - високо оцененото екшън-приключение във вселената на Толкин. За да налее допълнително масло в огъня, беше пусната “Най-доброто от Е3” продажба в PSN, която се фокусира върху игри, които получиха нови анонси в рамките на шоуто - и продажбата включваше Shadow of Mordor, макар поредицата да отсъства от събитието. Warner Bros. не обявиха нищо за втората част до февруари следващата година, когато беше разкрита Shadow of War. Тази година, Mortal Kombat XL беше част от “Най-доброто от Е3” разпродажбата. Хмммм.

Може би WB и Netherrealm целят да избегнат маркетинговата дупка, в която пропадна Injustice 2 - тя беше обявена, но не беше публично дискутирана или маркетирана шест месеца след дебюта си. Скъсявайки този прозорец, те могат да планират разкритите персонажи и трейлъри, предшестващи излизането много по-добре. От друга страна, ако оптимистично приемем април за месецът на излизане, маркетинговата кампания закъснява жестоко.

От своя страна, бащата на поредицата - Ed Boon - не обелва и думичка за Mortal Kombat XI и се прави на разсеян, когато някой го пита в Twitter. И все пак, излизането на MKXI е един от най-сигурните облози, които можете да направите - и гореспоменатият озвучител не изглежда хич разсеян за съществуването на играта. Може би трейлър на The Game Awards след 2 седмици, ммм?

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!