Разработчиците Frozenbyte официално разкриха Trine 4: The Nightmare Prince - най-новото заглавие в магично-омайната кооперативна пъзел платформър поредица (пфф, оплете ми се езикът). Играта е заложена да излезе за PC, Switch, Xbox One и PlayStation 4 догодина.

От една страна, съществуването на Trine 4 е изненадващо; предшественикът ѝ от 2015, който измести традиционната странична переспектива на поредицата в не-особено-успешното трето лице, беше посрещнат зле и продаде отчайващо малко. От друга обаче, имахме изтеклата информация за Trine 4 от списъците на Европейската Фондация за Образование и Култура, които спонсорират играта.


“Trine 4 ще бъде най-добрата игра от поредицата,” смело заяви CEO-то Lauri Hyvärinen в днешното прессъобщение на Frozenbyte. “Отново се влюбихме във франчайза, чухме и видяхме отклика на феновете, и сме решени да надминем техните очаквания. Trine се завръща!”

Ако очаквате повече детайли обаче, ще останете разочаровани на този етап. Отвъд анонса, че Trine 4 ще бъде публикуван от Modus Games, Frozenbyte мълчат за подробностите около четвъртата част. Още новинки, твърди екзалтираното прессъобщение, ни очакват скоро.

Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!