Играй в Witcher вселената с карти наесен

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

След като разсейва Гералт по време на приключенията му в The Witcher 3, картосеялката Gwent е почти готова да дебютира като самостоятелна игра. Разработчиците CD Projekt Red обявиха, че както мултиплейър варианта Gwent: The Witcher Card Game, така и сингълплейър-ориентираната преработка Thronebreaker: The Witcher Tales ще излязат едновременно - на 23 октомври. По-картоориентираните сред вас знаят, че Gwent е в публична бета от месеци, но обявената дата ще бъде нейното официално free-to-play излизане. Thronebreaker пък трябваше да бъде соловата кампания на Gwent, но постепенно прерасна в самостоятелна игра със собствен сюжет и смесен RPG/Gwent геймплей. Вярвам няма да съм единствения, който ще се зарадва на нов сюжет в Witcher вселената, който не е накичен с типичните free to play досади.


Ако имате нужда от опресняване, Gwent: The Witcher Card Game ще бъде мултиплейър-ориентираното преживяване с всичките пакети карти и микротранзакции, за които можете да се сетите. Все още не съм убеден в нуждата от съществуване на състезателен Gwent, предвид че базовата игра не беше най-интересната картоиграческа занимавка, до която съм се докосвал - а широко рекламираната “липса на RNG” е обнадеждаващ, но не и вълнуващ елемент. От CD Projekt обаче обещават да ни спечелят с най-големия ъпдейт за играта - ‘Homecoming’ - който едва ли не я прекроява из основи. Вижте тяхното мнение тук:


Thronebreaker е предназначена за тези, които просто искат още Witcher истории, пък било и то в мелез между книга игра и картоиграческа баталия. Самостоятелното, платено заглавие ни поставя в ролята на Meve, кралицата-войн на две Северни Кралства, и заменя битките с Gwent сблъсъци. “Изправена пред неминуемата инвазия на Nilfgaard,” казват CDPR, “Meve е принудена отново да поеме по пътя на войната, и да се отправи на мрачно пътешествие на унищожение и мъст”. За запознатите с Witcher игрите ще е достатъчно да спомена, че писателят на Bloody Baron историята е замесен в Thronebreaker.


Подробности около цената на Thronebreaker ще получим скоро, а дотогава - сложете мерник върху дветеигри в GOG.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!