THQ купуват създателите на Kingdom Come: Deliverance

От
В. Рашковски
на
14/2/2019

Ако се заслушате в тишината, ще чуете едно далечно примляскване. Не се чудете — това е звукът, който THQ Nordic издават, докато прилапват студио след студио и поредица след поредица. Поредното завоевание в техния несломим кръстоносен поход да станат Голям Разпространител™ са симпатягите от Warhorse, създатели на отличния дебютен RPG експеримент Kingdom Come: Deliverance от миналата година. Последните обявиха 2 милиона продадени копия от играта, както и 500 хиляди закупени DLC-та.


Сделката се случи точно годишнината от излизането на Kingdom Come, като някакъв демоничен ритуал, в който THQ идват за душата ти екзактно 365 дни след като си я дал в замяна на успешна игра. Или е просто забавно съвпадение, но нека не бъдем такива скучни реалисти.


“Да станем част от семейството на THQ Nordic е важна стъпка за нашето студио”, сподели CEO-то на Warhorse Martin Fryvalsky. “Започнахме като малък старт-ъп с шепа служители, които бяха достатъчно ентусиазирани да подхванат огромното предизвикателство на нашия проект. Талантът на членовете на екипа, заедно с доверието и подкрепата на нашия главен инвеститор и страстта на нашите фенове, които подкрепиха разработката на Kingdom Come: Deliverance в Kickstarter-ска кампания, ни помогнаха да пораснем до интернационално ниво. Вярваме, че с подкрепата на THQ Nordic ще получим необходимия тласък в мисията ни да донесем вълнуващи преживявания на нашите почитатели и да разширим хоризонтите на гейм индустрията.”


THQ Nordic, разбира се, са твърде заети да лапат студио след студио за да коментират. Напомням, че през последната половин година те купиха TimeSplitters от Crytek, правата над поредици като Kingdoms Of Amalur, Alone In The Dark, Act Of War, Carmageddon и Outcast, както и студия като Bugbear Entertainment (Wreckfest) и Coffee Stain Studios (Goat Simulator, Satisfactory). Апетитът идва с яденето, гласи старата поговорка — но кога многото става твърде много?

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!