The Walking Dead ще бъде завършен

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Правата върху The Walking Dead: The Final Season са откупени от фалиралата Telltale и вече са притежание на Skybound Games, обяви прессъобщение на компанията тази събота. Въпросното студио е отдела за игри на Skybound Entertainment, компанията на Robert Kirkman - създател на The Walking Dead комикса. “Да завършим историята на Клем подобаващо,” гласи туит на компанията. “Повече детайли скоро.”


Самият Kirkman потвърди новината по време на панела си в Comic Con Ню Йорк, и разясни: “Успешно договорихме с Telltale Games нашата компания Skybound да поеме Сезон 4 и да доведе поредицата на Telltale до заслуженият край.”


Официалното изявление на Skybound дава вид, че част от доскорошните служители на Telltale ще довършват поредицата, което е светъл лъч в океана от черни и откровено стряскащи (за състоянието на гейм индустрията) новини за уволнения без компенсации. “Skybound ще работят с членове от оригиналния Telltale екип за да довършат историята по начина, който феновете заслужават,” гласи съобщението. “Skybound ще държи почитателите си в течение относно развитието на играта в Skybound.com, Twitter, и Facebook.”

Вторият епизод на The Walking Dead: The Final Season излезе в края на септември - броени дни след като се разчу, че Telltale се разпада, което пък свали играта от дигиталните пазари. Остава само любителите на дългогодишната поредица да се осланят на компетентността на Skybound; макар да нямат много игри зад гърба си, все пак са работили по Thief of Thieves, мобилния Walking Dead, както и конзолните версии на The Long Dark и Slime Rancher.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!