Бръснещ поглед върху The Sinking City

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Както разбрахме от Е3 2018, най-амбициозният проект на Frogwares - познати ни със солидната поредица по Sherlock Holmes - тепърва предстои: The Sinking City, хорър приключение в отворен свят, вдъхновен от болната фантазия на Лъвкрафт. Предупреждавам отсега - ако имате слабо сърце и ниска търпимост към бръснарски ножчета и елдритческа слуз, стойте на едно пипало разстояние от новия трейлър:

 

Това далеч не е единственият трейлър за любопитното заглавие, но е от малкото които хвърлят поглед (макар и бръснещ, хъхъ) върху играта в действие. Признавам обаче, че в същината си е кинематографичен трейлър и ако искате малко по-детайлен поглед в геймплея, е добре да следите блога на разработчиците, където може да се надникне зад кулисите.

Както подобава на една лъвкрафтовска история, The Sinking City се развива през 20-те години на миналия век, в градчето Oakmont (разбира се, че е в щата Масачузетс). Главният герой Charles W. Reed (разбира се, че е частен детектив) е “оплетен в отчаяното си бягство от обзелата го, пълзяща лудост.” Брр.

Вярвам не е необходимо да уточнявам, че и на Oakmont нищо не му е в ред, с постоянните му необясними случки, наводнени канали пълни с елдритчески същества, къмпингуващи мистериозни култове и отбиващи се космични ужаси. Местните също не са за чудо и приказ:

 

Подобно на предишните Шерлок Холмс заглавия на Frogware, The Sinking City поставя акцента върху внимателното изследване на околностите и детективската работа, като играта ще се стреми да ни даде максимална свобода в търсене на следи и улики с отвореният си свят. “Не се шегуваме в обещанието си да не ви държим за ръката - няма да има маркери по картата или инструкции за действие в дневника,” твърдят от Frogwares. “Ще трябва сами да намерите улики и да разпитвате хора, за да намерите следващата стъпка напред.”

Чакаме The Sinking City със затаен дъх и напълнени гащи за PC, PS4 и XBox One на 21 Март догодина.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!