Часовникът тиктака в The Occupation

От
В. Рашковски
на
26/2/2019

Разработчиците White Paper Games представиха 10-минутен геймплей отрязък от предстоящия си адвенчър, The Occupation, който разказва историята на разследващ журналист и неговото преследване на истината след жестока терористична атака.


Играта е поставена в псевдо-историческия контекст на Великобритания от 1987 г., когато терористична атака дава повод на правителството да наложи драконовски закон, познат като “The Union Act”. Играчът поема ролята на журналиста Harvey Miller, и има на разположение точно четири астрономически часа (реално време) да разследва закона, хората, стоящи зад него и причините за неговото приемане. Това ще изисква задаването на трудни въпроси, прескачането на някои правила, и лазенето по нервите на могъщи — и потенциално опасни — люде.


Сюжетът на The Occupation ще се развива с всяка изминала секунда независимо от вашите действия, всяко от които може да афектира крайният резултат от играта — следователно, вашите бързи, решителни и ефективни действия са от решаващо значение. Концепцията за реално време е рядко засягана в игрите, а визията на играта — пресечна точка на британската свръх-стилизация на We Happy Few със суровия реализъм на политическия трилър — е сполучлив инди-компромис.


Дали парченцата от този любопитен експеримент ще се наместят в едно интригуващо, напрегнато цяло, ще разберем на 5 март, когато играта излиза за PC, PS4 и Xbox One.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!