Sunset Overdrive излезе за PC

 
Публикувана на
16/11/2018
Тъмен режим

След месеци загатвания и течове на информация от издайническите гейм рейтинг бордове, слуховете за PC версия на Sunset Overdrive получиха най-категоричното възможно потвърждение: играта излиза за компютър буквално днес, 16 ноември.

За да отпразнуват PC дебюта, Insomniac пуснаха и чисто нов, лъскав трейлър. В него можете да се насладите на пънко-цветната, хиперболична и пост-апокалиптична вакханалия на Sunset Overdrive в цялото ѝ величие.


Sunset Overdrive излезе в 2014 като един от малкото знакови Xbox One ексклузиви, като се оказа доста успешен първи опит на Insomniac в градско приключение от ‘отворен свят’ тип - формула, която те усъвършенстваха в Спайдърменовия Манхатън от тазгодишната PS4 игра. Още тогава обаче, Sunset Overdrive разчупи много стереотипи в жанра - със своите комиксови създания, фантасмагоричен арсенал и неудържимо бомбастичен геймплей.

Ваше поле за изява е едноименният Залезоград (Sunset City) - магнетичен, шарен и архитектурно необуздан метрополис, обсаден от... озверели от газирани напитки чудовища…? Кхъм. Комбинацията, дори да звучи странна, е неочаквано добра - един балансиран любовен триъгълник между паркур, платформър и шуутър, гарниран със солидни Тони Хоук-заемки като еластични трикове и грайнд по релси.


Макар разработчиците досега да са потвърдили Sunset Overdrive единствено за “Windows 10 PC” (да се чете - само в Microsoft Store), играта беше открита и в базата данни на Steam - открит намек, че стилният екшън ще стигне и до платформата на чичо Гейб. Друга изтекла информация - от Amazon, по-конкретно - пък издаде, че PC версията ще включва всичките XBox One DLC-та. Дано!


Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!