Stardew Valley за Android през март

От
В. Рашковски
на
27/2/2019

Един от най-популярните (и със сигурност най-милия) фермерски симулатор, Stardew Valley на Eric "ConcernedApe" Barone, завършва почетната си обиколка по геймърския хардуер с кацането си на Android телефоните на 14 март.


Подобно на iOS версията, която излезе миналата есен, андроидския Stardew беше разработен от лондонското студио-подизпълнител The Secret Police. Тяхната последна преработка ще предложи както пълнокръвното сингълплейър изживяване на Stardew Valley (уви без мулти), така и цял набор от промени и функционалности за улеснение на мобилната платформа.


Налице е нов UI, нова меню система, нови тъчскрийн контроли, както и всички благини, включени от излизането на iOS версията досега. Това включва нов виртуален джойстик, приближаване на камерата с ‘щипване’ на екрана, както и възможността да запазите по всяко време. Потребителите на Android ще имат и възможността да прехвърлят своите PC сейвове на телефона.


Stardew Valley ще излезе на Android на цена от 8.99 евро, и няма да включва никакви микротранзакции, които да вкиснат нашите аграрни приключения. Ако изгаряте от нетърпение, може да се пререгистрирате в Google Play Store.

Като част от своя Андроид анонс, Barone отбеляза също, че дългоочакваният мултиплейър ъпдейт за PlayStation 4 и Xbox One “върви добре”, и е в процес на тестване. Barone завършва съобщението си с надеждата, че ще пусне ъпдейта и за двете конзоли едновременно “до няколко месеца”.


Впрочем, честит трети рожден ден на Stardew Valley!

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!