Разкриха Star Wars Jedi: The Fallen Order

От
В. Рашковски
на
22/4/2019

Respawn Entertainment се появиха на ‘Празника на Star Wars’ в Чикаго този уикенд за да дебютират най-сетне Star Wars Jedi: Fallen Order. Играта ще бъде сингълплейър, изцяло сюжетно ориентирано приключение, което следва премеждията на млад джедай. Той се укрива от Империята след събитията от Епизод III — и по-конкретно смъртоносната за неговия орден Заповед 66. Трейлърът по-долу ни представя в най-общи линии конфликтната участ на главния герой, Кал Кестис:


В случай, че обликът му ви е смътно познат, има добра причина — той е заснет и озвучен от актьора Cameron Monaghan, участвал в Gotham и Shameless.


Играта очаквано добавя нови персонажи и планети към вселената на Star Wars, но за да има баланс в спектъра, представя и нови врагове — например сестрите-инквизиторки и ‘очистващите пехотинци’ (purge troopers) в техните зловещи черно-червени одежди. Въпросните са тренирани в лова на джедаи, което логично ще ги направи по-голямо предизвикателство от редовия stormtrooper пешак.


Трейлърът поставя умишлен акцент върху светлинния меч, който — както подобава на всяка джедайска сага — има своя собствена история и място в сюжета. По време на панела, посветен на играта, дори се намекна, че мечът ще се променя с течение на играта — но дали това ще са козметични промени или пълнокръвни RPG елементи, е все още рано да гадаем.


Споменавайки козметики впрочем, специално беше наблегнато, че това е игра “без микротранзакции и без мултиплейър”, независимо от неизбежната колаборация на Respawn с EA. Информацията дойде директно от Respawn-ския шеф Vince Zampella, но изглежда самите EA се гордеят с далновидността си достатъчно, че да го туийтнат превантивно.


Това не е единствения завой в подхода на EA към този проект, тъй като те не са наложили стандартизирания им Frostbite енджин върху новата игра — тя ще бъде задвижвана от Unreal Engine 4. Дали промяната в цялостния подход на EA плюс доказания талант на Respawn най-сетне ще ни дадат така жадуваната качествена singleplayer Star Wars игра ще разберем още тази година — обявената дата е 15 ноември 2019.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!