Забавяне на услугата грози потребителите на Stadia

От
В. Рашковски
на
23/10/2019

Когато Google обявиха излизането на cloud gaming услугата Stadia на 19 ноември, конвенционалната логика диктуваше, че всеки, който е поръчал предварително 130 доларовото ‘Основателското Издание’ ще може да играе на дебютната дата. Когато компанията обяви, че заменя разпродаденото ‘Основателско Издание’ с ново ‘Премиерно Издание’ по-рано днес, изникна основателният въпрос — притежателите на ‘Премиерно Издание’ също ли започват на 19 ноември?


В изказване пред The Verge Google казаха, че нито една от двете версии не гарантира, че клиентите ще могат да играят в 9 сутринта тихоокеанско време на 19 ноември, защото Google ще разпраща хардуера по реда на поръчките, а ‘Премиерното Издание’ изобщо няма да стигне до притежателите си до заветната дата.


Това значи, че ако дали 130 долара за ‘Основателското Издание’ сравнително скоро, единствените ви преимущества са ексклузивният тъмносин контролер, ‘основателска значка’ на вашия акаунт, възможността да дарите 3 месеца безплатен премиум достъп на приятел, и шансът да резервирате потребителското си име в Stadia. За “несъществено” нещо като достъп до услугата, която сте заплатили, е възможно да чакате до две седмици.


Реалното потребление на Stadia (включително и за родна България, която не е включена в първоначалния списък от държави с покритие) ще започне през 2020, когато услугата ще се интегрира в Chrome браузъри, лаптопи, таблети и Pixel телефони.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!