Sony работят по наследника на PS4

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Sony нааааай-накрая си признаха това, което всички така или иначе подозирахме: идва PlayStation 5. Добре де, не са го нарекли официално PS5, но всички знаем, че ще се казва така.


“На този етап мога само да кажа, че е необходимо да имаме следващото поколение хардуер,” резервирано сподели Kenichiro Yoshida, шефът на Sony, в интервю с Financial Times.

Големият въпрос, разбира се, е какво представлява PS5 - и според източниците на финансовия ежедневник, “има ранни индикации, че новата конзола няма да се различава коренно от PS4, и фундаменталната ѝ архитектура ще бъде сходна.”


Що се отнася до самата истина, Sony едва ли ще бързат да я разкрият - предвид феноменалния успех на PS4 за това поколение конзоли, който жъне милиарди за компанията.


Очевидно е обаче, че вятърът духа в посока следващо поколение конзоли. На тазгодишното E3, Microsoft вече бяха готови да кажат, че “работят по следващите Xbox конзоли”.


“Същият екип, който донесе безпрецедентната производителност на XBox One X, вече е запретнал ръкави по архитектурата на следващите Xbox конзоли. Те за пореден път ще утвърдят нашата отдаденост да сме стандарта за конзолен гейминг,” хвърли ръкавицата Phil Spencer, шефът на Xbox.

Стриймването без съмнение ще е ключова функция на следващото поколение конзоли. Sony опипаха почвата със своята PlayStation Now абонаментна услуга. Microsoft също обявиха своя стрийминг платформа, наречена Project xCloud. Слуховете говорят, че Microsoft планират няколко конзоли за следващото поколение - с една по-традиционна машина и втора, фокусирана изцяло върху стриймване.


Дали Sony ще се увлекат по вълната, и ще предложат ли няколко варианта на PS5? Във всеки случай се очертава едно много интересно - и много хардуерно - E3 2019.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!