Студиото на поредицата Shantae ще помага с Bloodstained

 
Публикувана на
30/11/2018
Тъмен режим

Bloodstained: Ritual of the Night, метроидванията на Коджи Игараши (творецът зад класиката Castlevania: Symphony of the Night), обяви нов партньор днес. Wayforward, студиото зад поредицата Shantae, DuckTales: Remastered от 2013 и още един куп качествени 2D платформъри, ще помагат в разработката.


“Вземайки предвид предните им постижения, WayForward ще помогнат на разработчиците да реализират моята визия за играта. Аз съм ентусиазиран може би повече от всеки друг - с тяхна помощ Bloodstained ще стане още по-добра игра.”


Освен горния коментар Игараши отбеляза, че един от разработчиците от Wayward вече е работил по предишен негов проект, което влива малко повече сигурност в начинанието. Уви, не е напълно ясно каква ще бъде ролята на Wayforward в работата по Bloodstained, която впрочем трябва да е в доста финален етап на разработка.


Малкият брат/предвестник на Bloodstained Curse of the Moon излезе през лятото на тази година и предизвика колкото носталгия, толкова и притеснение дали основният проект се движи добре - мини-играта беше основателно критикувана за посредственото управление и минималното предизвикателство. Паралелите с проблемите на Mighty No. 9 - обичан ветеран-разработчик, който отдавна не е работил по игра и се проваля с гръм и трясък - са повече от осезаеми. Да се надяваме, че прикрепянето на опитната, смазана машина за платформинг Wayforward ще донесе само ползи на така или иначе сериозно забавилата се Bloodstained.

Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!