Студиото на поредицата Shantae ще помага с Bloodstained

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Bloodstained: Ritual of the Night, метроидванията на Коджи Игараши (творецът зад класиката Castlevania: Symphony of the Night), обяви нов партньор днес. Wayforward, студиото зад поредицата Shantae, DuckTales: Remastered от 2013 и още един куп качествени 2D платформъри, ще помагат в разработката.


“Вземайки предвид предните им постижения, WayForward ще помогнат на разработчиците да реализират моята визия за играта. Аз съм ентусиазиран може би повече от всеки друг - с тяхна помощ Bloodstained ще стане още по-добра игра.”


Освен горния коментар Игараши отбеляза, че един от разработчиците от Wayward вече е работил по предишен негов проект, което влива малко повече сигурност в начинанието. Уви, не е напълно ясно каква ще бъде ролята на Wayforward в работата по Bloodstained, която впрочем трябва да е в доста финален етап на разработка.


Малкият брат/предвестник на Bloodstained Curse of the Moon излезе през лятото на тази година и предизвика колкото носталгия, толкова и притеснение дали основният проект се движи добре - мини-играта беше основателно критикувана за посредственото управление и минималното предизвикателство. Паралелите с проблемите на Mighty No. 9 - обичан ветеран-разработчик, който отдавна не е работил по игра и се проваля с гръм и трясък - са повече от осезаеми. Да се надяваме, че прикрепянето на опитната, смазана машина за платформинг Wayforward ще донесе само ползи на така или иначе сериозно забавилата се Bloodstained.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!