Надникнете в предисторията на Sekiro

От
В. Рашковски
на
8/2/2019

До момента сме чели и гледали какво ли не за геймплея на Sekiro: Shadows Die Twice — от Gamescom демота до тийзъри на бос битки, и какво ли още не. Досега не бяхме надниквали зад кулисите на сюжета кой знае колко, пък и From Software са прочути със спартанския си подход към разказвачеството — но днес те склониха да пуснат любопитен нов трейлър, хвърлящ светлина върху предисторията на главния герой.


Трейлърът, който можете да видите по-горе, показва корените на протагониста, който познаваме с прозвището ‘Едноръкият Вълк’ — макар в откъса старият му ментор да го нарича с присмехулните ‘бездомник’ и ‘прегладнял вълк’. Изобщо, от трейлъра лъхат равни части Акира Куросава и Metal Gear, което е благодатна комбинация, както и да го погледнем. След опустошително клане, която отнема всичко от младия герой, прекрачваме напред във времето — за да го видим унесен в размисъл за чудовището, в което сам се е превърнал.

Секиро ни пренася в периода Сенгоку от Японската история (късния 16 век), и къса с много от дългогодишните устои на Souls поредицата, с която From Software се прочуха. Може да хвърлите око на материала за показаното на Gamescom миналата година, ако искате да си опресните що е то геймплея на Секиро.

Време за още трейлъри почти не остана, тъй като Sekiro: Shadows Die Twice излиза след малко повече от месец - 22 март.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!