Rebel Galaxy Outlaw показва час геймплей

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

След обявлението си миналата седмица, Rebel Galaxy Outlaw рязко се покачи в списъка с най-желаните ми игри - дори ви сипах една хвалебствена новина по въпроса. Поставен преди събитията на суровата space trucker симулация Rebel Galaxy, новият Outlaw акцентира върху взривоопасните двубои между маневрени изтребители, неоново-шарените кокпитове и откровения космически пиратлък. Разработчиците изглежда искат отрано да се разграничат от мъглявите обещания и съмнителни репутации на колегите им в космическия жанр (No Man’s Sky и Star Citizen, например), и едночасовата “чист геймплей” презентация от Travis Baldree говори много в тази посока. От всичко видяно мога да отсъдя, че се върви в една много приятна Wing Commander: Privateer и Freelancer-подобна посока.


Играта ни връща 35 години преди събитията от Rebel Galaxy, и ни дава контрол над лелята на безименния герой от оригинала - една смела, безразсъдна и много устата ловкиня на глави. Макар Baldree да обещава голям брой мисии с история и сюжет, който да следваме през цялата игра, тази ранна демонстрация на играта се фокусира повече на механиките и системите в нея. Вниманието, което се отделя на същината - геймплея на играта - е свеж полъх срещу модерната тенденция да се рекламира основно чрез CGI или кътсцени, и издава опита на разработчика с геймплей-ориентирани игри като Fate и Torchlight.

Има десетки малки детайли, които мога да откроя в щедрата демонстрация на играта. Личи си улегналото, зряло sci-fi разказвачество на студиото, което не се свени да постави корава наемничка, прехвърлила 40-те, в главната роля. Тази опасна дама е отнемала не един живот, и изглежда ще отнеме още много - ако съдим по зрелищните, всеки-срещу-всеки междузвездни схватки, на които ставаме свидетели в геймплея. Смигвайки към безсмъртната GTA поредица, корабното ви радио предлага шепа радиостанции - за да озвучите космическите ви престрелки с точния музикален съпровод (подсказка: южняшко space trucker кънтри е правилният избор, разбира се). След доходоносен ден на бластерни престрелки, уютните космическите станции ви предлагат ъпгрейди за кораба, богата система за пребоядисване на машината и, естествено, долни барове, в които да ударите един билярд (и не едно уиски, докато разпитвате за задачи).


Мога да продължа с анализирането, но по-добре да оставя видеото да говори само за себе си. По всичко личи, че играта ще се намести удобно във възраждащия се АА сегмент, някъде между ентусиастките индита и бомбастичните ААА заглавия. Подобно на други игри от този ранг, Rebel Galaxy Outlaw ще ни бръкне с 30 долара в ранната 2019 - и не знам за вас, но аз лично ги хвърлям по екрана още отсега!


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!