Обявиха трети експанжън за Pillars of Eternity II

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

The Forgotten Sanctum ще бъде третият и последен платен мини-експанжън за Pillars of Eternity 2: Deadfire, и ще види бял свят на 13 декември.

Forgotten Sanctum ще изпрати играчите на ново приключение в служба на Архимаговете - един от които нещо се е вкиснал, и само създава проблеми. Тази мисия ще ви запрати в дълбините на подземие, гравирано в плътта на спящ бог, където ще се изправите срещу най-коравите предизвикателства в играта досега.


The Forgotten Sanctum ще струва 10 евро самостоятелно, но е включена и в ‘сезонния пас' като предните експанжъни Beast of Winter и Seeker, Slayer, Survivor.

Заедно с The Forgotten Sanctum идва и пач 4.0 за Pillars 2. Той ще донесе т.нар. “Божествени Предизвикателства”, два нови мега-боса и един куп нововъведения - за които обаче не знаем много на този етап.



Ако не сте чували много за Pillars of Eternity 2: Deadfire… е, прощавам ви. Това олдскул RPG излезе през пролетта без много медиен шум, но спечели сърцата и глътна една солидна стотачка часове от зажаднелите за качествено ролево изживяване фенове - досущ като на предшественика си. Уви, отчасти заради екзотичната тематика (пиратско приключение във фентъзи-Кариби обстановка), отчасти заради скромния маркетинг, Pillars 2 хич не продаде добре. (Това е моя скрит апел да си го купите!)


Скорошното придобиване на Obsidian от Microsoft също хвърля сянка върху евентуалната трета част на ролевата поредица. Завършекът на (предполагаемата) трилогия не е съвсем отписан, де - все пак Obsidian-ския ветеран Josh Sawyer спомена“широк спектър от заглавия” във връзка с партньорството си с Майкрософт. Пък и последните търсят всяка капка добра карма, която могат да изстискат от геймърите за следващото конзолно поколение - а убийството на обичано нишово RPG хич не стои добре в резюмето.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!