Persona 5R и Persona 5S бяха официално разкрити

От
В. Рашковски
на
25/4/2019

Atlus обявиха официално Persona 5 Royal, разширена версия на тяхното хитово jRPG от 2017. 'Царската' версия ще излезе на 31 октомври в Япония, като западната версия е предвидена с традиционното забавяне — през 2020.


Разширението включва нов член на шайката 'Крадци Фантоми', Kazumi Yoshizawa, както и нови райони на Токио за изследване, нови довереници (confidants), графични и UI подобрения, нова музика, че даже и цял нов семестър в академия Shujin, в който да се насладите на шантавите окултно-фентъзи-училищни приключения на Persona 5.


Освен обещаният “по-дълбок поглед върху личните животи, бедите и препятствията пред неподражаемо стилните Крадци Фантоми”, Atlus не са занемарили и механичните промени — с нови, по-силни врагове, както и преработени dungeon-и (както сюжетните Palaces, така и grind-ърските Mementos).


Това не е единствената Persona новина от тази седмица — получихме и обявлението на Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers. Напук на очакванията тийзнатия Persona 5S да бъде просто порт на оригиналната игра за Switch, имаме изцяло ново заглавие, при това в коренно различен жанр.


Persona 5 Scramble е колаборация между Atlus и Koei Tecmo, с главен разработчик Omega Force — и както може да се очаква от бащиците на musou жанра, тази игра ще е в “един-срещу-хиляда” тупалка стила на заглавия като Dynasty Warriors. Макар и изненадваща за Persona феновете, адаптацията на франчайз в тази стилистика не е новост за компанията, които имат кросоувъри със Zelda (Hyrule Warriors), One Piece, Fist of the North Star, Berserk и Fire Emblem.


Утешителната награда за притежателите на Nintendo конзола е, че играта е потвърдена за PS4 и Switch. Засега нямаме информация за датата на излизане дори на японската версия, но успокоява фактът, че Warriors-производните игри задължително получават и западен порт.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!