Patrick Söderlund показва нов проект

От
В. Рашковски
на
20/2/2019

Дългогодишният изпълнителен директор на DICE и EA Patrick Söderlund напусна поста си миналото лято, след почти 20 години прекарани в компанията — и по-малко от година след 20-те милиона долара премия, дадени му да остане (ако това не е тежкарски ход, здраве му кажи). След няколко месеца мълчание, той вдигна завесата на следващия си голям проект.


Той застана начело на ново студио, Embark, което въпреки крехката си възраст — три месеца — вече наброява над 50 служители, което подсказва амбициозното естество на начинанието. Засега Söderlund издава единствено жанра (кооперативен екшън) и бизнес модела (free to play).


Ранният концептуален арт показва фигури във футуристични костюми, изследващи чуждоземни пейзажи. Ранен тест на заобикаляща триизмерна среда, направен с Unreal Engine, можете да видите по-долу.



Ако съдя по думите на Söderlund, ще чуем учудващо много за играта съвсем скоро, и напук на ранния етап в разработката. “Фокусирали сме се върху това да изкараме играем продукт бързо, и да работим върху него с течение на времето,” разкрива той в блог пост в Medium. “Да изградим забавна игра, която — ако добие популярност — да развием с дизайн и функционалности, които да ни доближат до дългосрочната визия за проекта.”


Въпросният дългосрочен план включва амбицията на Söderlund за Embark, която е да създават игри, които дават свобода на играчите да творят свои собствени дигитални вселени — сходно с дългоочакваната Dreams, която е предвидена за тази година на PS4.

“Отвъд започването на първата ни игра, имаме една грандиозна амбиция,” споделя Söderlund. “Накратко — считаме, че е твърде сложно за хора, които не са професионални гейм разработчици да създават игри, и искаме да размием границата между играене и създаване чрез игри, които позволяват на всеки да твори.

Също както днес всеки може да създава свои собствени видеа, да пише свои собствени блогове или да пише своя музика, си представяме свят, в който всеки е способен д създава и споделя значими интерактивни преживявания. Ние вярваме, че колкото повече хора имат силата да творят, толкова по-интересни и разнообразни ще бъдат игрите.”

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!