Датираха излизането на Pathologic 2

От
В. Рашковски
на
2/4/2019

Руските инди разработчици Ice-Pick Lodge обявиха, че амбициозният плод на дългогодишно ходене по мъките — survival horror-ът с отворен свят Pathologic 2 — най-сетне ще дебютира за персонални компютри на 23 май.


Pathologic 2 е особен проект, намиращ се в необяснимата бездна между римейк и продължение. Следвайки обясненията на Ice-Pick, новото заглавие обогатява и изгражда практически от нулата оригиналната игра — култова ъндърграунд класика, затънала до уши в бъгове и проблемни геймплей решения. И до ден днешен Pathologic остава едно от най-смразяващите и завладяващи визии за чумав град, в чиято утроба блуждаят причудливи странници със свои цели и амбиции.


Уви, заради протяжния си период на разработка, който побра в себе си дори излизането на HD ремастър на първата игра и безплатно демо със странична история от новата, екипът на Ice-Pick Lodge решиха да разделят новата игра на три епизода.


Първият от тях очакваме на 23 май; той следва историята на героят Haruspex, и Ice-Pick твърдят, че ще следят отблизо изживяването на играчите с този епизод, за да “настроят фино преживяването в оставащите два.” Изглежда разработчиците ще се опитат да избегнат несъвършенствата, изпъстрили оригинала — пък макар и на цената на поетапно излизане.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!