Baptiste е новият герой в Overwatch

От
В. Рашковски
на
26/2/2019

Загатнатото през миналата седмица беше потвърдено: следващият нов герой в Overwatch ще бъде медикът Jean-Baptiste Augustin.

Blizzard разказаха предисторията на героя в кратко видео, излязло вчера. Поредицата от раздвижени илюстрации показва разкъсаното му от ужасите на войната минало, както и израстването като сирак — както борбата за всеки залък, така и притегателната сила на по-силните от теб, независимо колко са зли. Обграден от лоша среда, на Baptiste е необходима само крачка да премине на грешната страна — тази на Talon.


Но години по-късно и далеч по грешния път, съвестта настига Baptiste и той вижда същността на престъпната организация. И поема в посока изкупление. Именно в тази позиция го откриваме като герой, решен да направи света по-добро място.


Клипчето препраща към професията му на медик неколкократно; от ранните кадри с медикаменти на колана му до финала, в който балансира лечителска епруветка в една ръка, и масивен гранатомет — в другата. Какви точни са уменията и арсенала му обаче, все още не знаем.


Дори произходът на Baptiste е все още неизвестен, но по-опитните уши улавят хаитянски акцент. С прилежащото френско име и издайническия документ от миналата седмица можем основателно да предположим, че героят идва от Тортуга или Хаити. Има и основателни предположения, че актьорът Benz Antoine (от хаитянско-канадски произход) озвучава новото Overwatch попълнение.


Ако съдим по досегашната Близардска практика, Baptiste ще бъде наличен за игра в тестовите сървъри съвсем скоро.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!