Излезе Divinity: Original Sin 2 Definitive Edition

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Излезе Divinity: Original Sin 2 Definitive EditionАко хвалебственото ми ревю, в което наричам играта едно от най-добрите RPG-та на десетилетието, не го е казало ясно - Divinity: Original Sin 2 е едно смазващо добро заглавие. Щурите таланти от Larian обаче не се задоволяват с лаврите, които гейм медиите вкупом им изсипаха, и пуснаха безплатен (за притежателите на оригинала, разбира се) Definitive Edition за първия юбилей на играта.

‘Окончателното Издание’ вкарва ‘Story Mode’ трудност, подобрения в стабилността на играта, усъвършенстван UI за инвентара и диалозите, преработено въвеждащо ниво (tutorial), допълнителни разговори, нови битки и един тон промени в баланса. Към изданието е прибавено и DLC (също безплатно за досегашните притежатели), с което се добавя нов спътник: катерица с миши череп за шлем, която язди котка-скелет. Не се шегувам.

Ако предпочитате да асимилирате промените в играта насаме и детайл, консултирайте се с 52-страничните patch notes, които описват всяка промяна в новия Definitive Edition. Предупреждавам обаче, че много от описаните промени носят спойлери в себе си, така че неигралите този шедьовър да четат на своя отговорност. Дори с бегъл поглед обаче, несъмнено ще забележите колко по-изчистен е интерфейса и колко повече екранно пространство е отделено на самата игра, вместо на мастит UI.


Ако има една мааалка черна точка, тя е че старите save-ове от базовата игра не са съвместими с новото издание, така че всеки ще трябва да започне начисто. За щастие, предните ви игри не са обречени на забвение и скоро ще бъде предоставена възможността просто да довършите save-а си в старата версия на света. Ако пък тепърва купувате играта, катеричокът Sir Lora ще ви бръкне със скромните 3 долара - но вижте го само, чаровника:



От Larian отбелязват, че модовете на оригиналната игра няма да работят с Definitive Edition-а от раз, но добавят, че “работят заедно с модъри, за да вкарат най-популярните от тях в новата версия”. Редакторът на сценарии също ще е наличен “до няколко дни”.

Divinity: Original Sin 2 Definitive Edition е наличен в Steam, GOG и водещите конзоли от вчера и лично ви гарантирам, че си заслужава всеки похарчен лев.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!