Onimusha идва на PC през 2019

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Поредното доказателство, че всичко е един голям, шеговит кръговрат и модното в края на 90-те/началото на милениума се завръща, е налице. Възстаричката PS2 култ-класика Onimusha: Warlords ще излезе за PC на 15 януари 2019, 18 години след дебюта си.

Capcom обещават HD графика, widescreen дисплей опция, поддръжка на аналогови стикове (за разлика от оригинала, брр) и нов саундтрак. Като реверанс към модерната гейминг аудитория, ще можем да пуснем играта на Easy от самото начало - вместо да се налага да загиваме срамно отново и отново, както се отключваше тази опция в оригинала. За гореспоменатите екстри и удоволствието да притежаваш такъв артефакт от славното PS2 минало, капкомци предвиждат цена от 20 долара.



За тези от вас, които се чудят кой е Они и къде го Муша: Onimusha е една от по-ранните игри за свръхуспешната PS2 конзола, и представлява Resident Evil-подобно изживяване, което заменя големите патлаци и зомбитата с катани и чудовища от японската митология (oni). Заглавието предлага почти клонирана Resident Evil бленда от фиксирана камера, пъзели плюс битки, и ужасяващо лошо озвучение на героите. Макар оригиналната Onimusha да е прилична игра, любовта към поредицата идва най-вече (и заслужено) от втората игра, чиито разклоняваща се история беше изключително добре поднесена за времето си.



Ако преиздаването на първата Onimusha протече гладко, ще стискам палци цялата поредица да бъде уважена с постепенни ремастъри. Уви, Capcom се справят с пренасянето на конзолни заглавия на PC екран със смесен успех (сетете се за посредствения DMC Trilogy порт, например), така че ще следя този релийз с остро и критично око.



Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!