Obsidian загатват нова Sci-Fi игра

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

На XBox фенското събитие XO18 по-рано този месец, Microsoft анонсираха плановете си да придобият Obsidian Entertainment - RPG студиото зад игри като Pillars of Eternity, Fallout: New Vegas и Knights of the Old Republic II. Само няколко седмици по-късно Obsidian изглеждат готови да говорят за новата си игра, и щедро раздават намеци за характера ѝ.


Джеф Кийли, ветеран-журналист в гейм индустрията и водещ на ежегодните The Game Awards, потвърди дебюта на новата Обсидианова игра по време на церемонията.


Private Division е издателски лейбъл на разпространителите Take Two, фокусиран върху партньорството с независими студия от опитни разработчици за нови игри от висок ранг, за който можете да прочетете повече тук. Целият инди ъгъл е малко ироничен в случая, тъй като неизбежно ще се извърши с Корпорацията на Корпорациите - самите Microsoft, които вече притежават Obsidian.


Изглежда Обсидианци няма да се задоволят просто да анонсират играта на The Game Awards, защото вече сипват масло в огъня с фалшиви “реклами” на уебсайта си. Едната е с обратно броене, а другата е псевдо-банер, но и двете загатват естетиката на бъдещото заглавие.


Тези “реклами” говорят за специално съобщение от някакво място, наречено “При Леля Клео”, което е “По-добро от природата” и е “Изборът на космонавта”. И двете изображения лъхат на 50-те години на миналия век по начин, който основателно бих нарекъл Fallout-овски или Bioshock-ски - но с отчетлив космически привкус.

След противоречивото партньорство с Bethesda (Fallout: New Vegas) и злополучно прекратената предна колаборация с Microsoft (Stormlands), Obsidian се фокусират основно върху финансирани от фенове нишови проекти с олдскул естетика, като Pillars и Tyranny. Дали това ще е тяхното завръщане в АА+, а защо не и ААА бюджетната територия?

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!