Авторът на Papers, Please с нова игра наесен

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Lucas Pope, инди разработчикът станал известен със завладяващия “документен трилър” от 2013 Papers, Please обяви, че новата му игра - Return of the Obra Dinn - излиза за PC и Mac тази есен.


Return of the Obra Dinn е описано като “застрахователно приключение с минимални цветове” (или по-разбираемо, като “мистерия/адвенчър, базирана на внимателно изследване и логика, от първо лице”), и поставя пред играчите задачата да разгадаят случилото се в последните дни на кораба от заглавието. Той е бил загубен в открити води през 1803 след неуспешно пътуване до нос Добра надежда.


За всеобща изненада обаче, Obra Dinn се връща сам на 14 октомври 1807, носейки се по вълните с “разбити мачти и без видим екипаж”. Точно тук започва играта, в която поемаме ролята на застрахователен следовател от Британската източноиндийска компания, целящ да разбере какво по дяволите се е случило с кораба.

За целта сме въоръжени с дневник и компас, като последният изпълнява съвсем стандартната функция да ни връща в последните спомени преди смъртта на членовете на екипажа. Ще се наложи да надникнем във всеки от тях и да разберем каква точно съдба го е сполетяла - и да, ще има доста бюрократична документация за попълване, в най-добрите Papers, Please традиции.

Ако стилизираната, монохромна есетика на Obra Dinn гъделичка арт инди-игра небцето ви по правилния начин, може да следите скорошното излизане на проекта в Steam страницата му.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!