Ще има нов Earthworm Jim… за новата Intellivision конзола

От
В. Рашковски
на
2/5/2019

Ако сте от онова поколение геймъри, които са израснали с 90-арски platformer класики, вчерашният ви ден е бил като Всякаквовкусовите бобчета на Бърти Бот — от една страна научавате, че ще има нов Earthworm Jim, разработван от оригиналния екип, стоящ зад оригинала (екзалтиран писък!) А от друга осъзнавате, че той ще бъде… ексклузивен за новата ретро-конзола на Intellivision, Amico…? (отчаян вопъл!)


Amico беше разкрит миналата година, и представлява микро-конзола в така популярната напоследък ретро стилистика — ала NES Classic, само че с Intellivision като отправна точка. Екипът зад играта наброява 10 ветерана, включително художници, програмисти и дизайнери от оригиналната червейчеста поредица. Черешката на тортата е оригиналният композитор, Tommy Tallarico. В обръщение до пресата Tallarico споделя: “Говорили сме за този момент от много години, и е сбъдната мечта за всички ни да съберем екипа отново. Не можем да повярваме, че са минали 25 години от онова магично начало. Нямаме търпение да споделим обстоятелствата около нашето повторно събиране и първоначалните дизайнерски срещи с феновете по целия свят.”


Макар издателят Interplay все още да държи правата върху интелектуалната собственост на Earthworm Jim, тя е преотстъпена на Intellivision за излизането на новата конзола. Очакваме 20-минутна демонстрация на Earthworm Jim тази събота, 4 май — и силно се надяваме играта да излезе за повече платформи от обявената носталгична купчина пластмаса.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!