Moons Of Madness запланувана за Хелоуин

От
В. Рашковски
на
26/3/2019

Хорърът от първо лице Moons Of Madness изплува от мрака на разработката и обяви целева дата за излизането си — Хелоуин 2019. Обявено беше и любопитното му обвързване с вселената на The Secret World, без съмнение във връзка с новооткрития издател на играта — собствениците на ММО-то Funcom. Вижте новия трейлър на заглавието, и като мини-игра — опитайте се да преброите пипалестите крайници в него:

Играта е дело на Rock Pocket Games, които правят необичайния примес между твърд sci-fi (с марсианската експедиция) и Лъвкрафтски хорър (със смущаващия брой лигави, слузести създания). Изпратени сте по дирите на странен сигнал в самотна база на Червената Планета, където дежурните необясними заплахи ви дебнат из коридорите. Дали са плод на вашето развинтено въображение, или са истински изчадия от бездната? Кой да ви каже!


“След като се присъединиха към нас, двете студия изведоха досегашната концепция до нови висоти с обогатени геймплей и декор, за да реализира пълния потенциал на смразяващата си история.” Играта ще ни постави в ролята на служител на Orochi Group — мистериозната мега-корпорация, която е замесена във всевъзможни свръхестествени бакии в The Secret World вселената. Връзката между двете игри е по-скоро козметична, отколкото директна, подобно на The Park и Hide And Shriek на самите Funcom, които допълваха Secret World вселената, но не изискваха предходен опит с нея.


Както споменах по-горе, Moons Of Madness се очаква в късната есен — около знаковия 31 октомври. Засега сайтът на играта не споменава конкретен магазин, затова къде шеговито, къде сериозно предполагам, че ще е Epic Games Store ексклузив.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!