Гералт и вечните ледове влизат в Monster Hunter

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

В чудовищно голям ъпдейт, Capcom обявиха пълнокръвен Monster Hunter World експанжън  - Iceborne, или “Леденородния”. Новите ледени земи носят със себе си не само подобаващо снежни чудовища, а и… гост-появата на Гералт от The Witcher. Демо пък излиза още тази седмица за конзолите, за да имаме шанс да предвкусим новата порция гигантска, люспеста сеч.


Iceborne предлага нов, леден континент с местните зверове, нов ранг мисии, нови движения, нова екипировка и прочее типично експанжънски благини. Засега е потвърдено, че новото съдържание излиза за конзоли през есента на 2019; PC версия също е потвърдена, но за нея — Capcom уви не се ангажират със срок. Базовата игра излезе за компютри със сериозно закъснение, но пожъна значителен успех - да се надяваме, че е добър повод експанжъна да излезе ако не едновременно, то поне по-бързичко от предния път.


Що се отнася до самия Гералт, той ще бъде играем персонаж поради типично-по-Monster-Hunter-овски постно обяснени причини, а именно — пада от някакъв там портал, и това е. Взе да му става навик, ако вземем предвид гостуването и в Soulcalibur VI. Във всеки случай, ще наденем ботушите на Касапина от Блавикен в мисии, които самите CD Projekt Red описват като “вдъхновени от Witcher вселената.” Те добавят още, че те “ще предложат уникално геймплей изживяване, което комбинира RPG механиките на The Witcher 3: Wild Hunt с тези на Monster Hunter: World”, и ще “имаме на разположение знаковият боен стил на Вещера, който плавно прелива между фехтовка, заклинания и ловен инструментариум.”


Гостуването на Гералт е предвидено за “ранната 2019” за конзоли, докато PC визитата — отново — е все още в неизвестност. Каквото и да стане, просто искам да видя Гералт с Палико. За бога, дайте на Гералт едно Палико!

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!