Hearthstone: Rise of Shadows ще изплува от сенките през април

От
В. Рашковски
на
18/3/2019

Злодейство от най-висш калибър е новата тема на поредния Hearthstone-ски експанжън, Rise of Shadows. Петимата лошковци от предходни експанжъни сформират съюз, и го кръщават (вероятно за да не объркате намеренията им) League of E.V.I.L. Интриги, лакеи и препратки към предишни епизоди от шарения CCG свят са modus operandi-то на новия. В дебютния трейлър за експанжъна получаваме както масивна кофа информация, така и задължителната за Hearthstone “ала Disney” песничка, този път в най-злокобните и злосторнически краски, на които приказния ѝ тон е способен.


Rise of Shadows също се стреми да включи карти, които контрират познати досега мощни комбота. Ако вземете например The Spellward Jeweller, откриваме посредствено ‘тяло’, но могъща способност — Battlecry имунизация към магии или геройски умения за един ход; поставен в точния момент, би могъл да спре някои от най-популярните (да се чете: досадни) one-shot ходове. “Интрига” (Scheme) картите пък възнаграждават бавното и методично, досущ злодейско, отиграване — растейки по сила с всеки изминал ход в ръката ви. Лакеите (Lackeys) пък са 1/1 пушечно месо, но с изненадващо силни Battlecry умения, и тяхната непредвидима натура прибавят Dr. Boom-ски хаотичен елемент към играта — но поставен още в началото ѝ, наместо късния етап на мача.


Rise Of Shadows поставя началото на сюжетна арка, която ще се развива в рамките на няколко експанжъна, като следващите сетове и прилежащите им PvE приключения ще се навързват в едно цяло; може би първата наченка на кохерентна история в играта. Уви, играещите безплатно ще пият студена вода оттук нататък, тъй като сингълплейър приключенията се връщат обратно на платения модел. И макар първата глава от Rise of Shadows PvE сегмента да е безплатна, оставащите четири ще ви бръкнат или със 700 gold, или с 20 евро.


Експанжънът The Rise of Shadows излиза на 9 април и ще съдържа общо 135 карти, някои от които можете да видите тук. Ако ви сърбят ръчичките отсега, можете да направите преордър за 50- или 80-картов пакет, от който да приберете случайна легендарна карта и малко козметични благинки.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!