Gwent излиза за мобилни устройства

От
С. Чавдаров
на
28/3/2019

Ето една игра, за която има кой да се зарадва, че  излиза за телефон — поне на фона на някои, меко казано, разочароващи обявления в тази област (Diablo Immortal, Alien Blackout, Command & Conquer Rivals… да продължаваме ли?)  Gwent: The Witcher Card Game ще излезе още тази година за iPhone. Android потребителите обаче ще трябва да почакат. Макар и играта да се планира и за тази платформа от CD Projekt Red казват, че детайли относно излизането ѝ в Google Play ще бъдат потвърдени “на по-късна дата”.


Gwent излезе за PC миналия октомври след продължително бета тестване завършило с почти пълна ревизия на геймплея, а след няколко месеца последваха и версиите за PS4 и Xbox One. Тя представлява доразвита форма на мини-играта с карти, с която си губихме времето (и заради която “оня” куест все още ви седи незавършен) в The Witcher 3, и макар и да не се превърна в хит си спечели достатъчно верни фенове. Те се дължат най-вече на освежаващата концепция на играта, с която се различава от останалите представители на TCG жанра, както и завладяващите си илюстрации по картите.


Новината пристига почти едновременно с излизането на първия Gwent експанжън за PC - Crimson Curse, който добавя 100 нови карти и 5 нови лидери, всичките с вампирска тематика.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!