Гералт и Сири разсичат в Monster Hunter

От
В. Рашковски
на
12/2/2019

Може би сте засичали предната новина, но Monster Hunter World прегръща Северните Кралства считано от днес, започвайки своето крос-събитие с Witcher. Доскоро Capcom дяволито мълчаха за детайлите около колаборацията, но вече знаем кажи-речи всичко за този приятен сблъсък Изток-Запад.


Важно е да се отбележи, че кросоувър събитието е безплатно, но засега е налично единствено за PlayStation 4 и Xbox One. Предвидено е да стигне и до PC версията на MonHun, но в неопределеното бъдеще (досущ както беше самата игра, грр).

Capcom-ското сношение с Вещера е разделено на две части. Първата част е Специална Мисия (Special Assignment), наречена Contract: Trouble in the Ancient Forest; тя представлява изцяло солово изживяване, което поставя играчите (стига да са HR16 или по-висок) в ботушите на Гералт от Ривия. За да бъде потапянето пълно, озвучителят на обичания белокоско Doug Cockle допринася с чисто нови реплики — както можете да чуете от трейлъра по-долу.


След като изпълните мисията — която включва няколко възможни края, странични куестове, ексклузивни за Гералт умения и битка с могъщ Лешен — тя ви отключва Geralt α комплекта броня, както и Вещерския сребърен меч за вашия ловец. Вашето палико пък има достъп до зловещо-очарователния Nekker α костюм и Cursed Staff α.

Вещерското събитие засега спира дотук. Но от 15 февруари до 1 март, играчите ще могат да поемат нов ограничен като време куест — този път на име Contract: Woodland Spirit. Той е предназначен за HR50 и нагоре, и за разлика от предходния, е наличен и в мултиплейър. Capcom загатват, че ловците ще се изправят срещу “древна заплаха”, която — залагам си вещерската чест — ще бъде Древният Лешен, който виждаме в трейлъра, и който ще ни възнагради с Ciri α бронята плюс двойните мечове.


Ако това не е достатъчно Monster Hunter за вас, Capcom са пуснали и празник за първата годишнина на играта, на име Фестивалът на Признателността (Appreciation Fest). Той се провежда между 26 януари и 22 февруари за всички платформи, така че налазвайте овреме! А, да, и… филмът… по Monster Hunter… се очаква на 4 септември, ако се чудите кога да отбягвате кината. Та така.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!